Na de hotspots in Rome te hebben bezocht kan het ook wel eens tijd worden voor een iets rustiger dagje. Neem met een leuke wandeling even pauze van alle drukke en toeristische bouwwerken en musea.

Wandel door Trastevere en laat je mee terug nemen in de tijd. Loop langs de Tiber naar de heuvel Gianicolo, die gewijd is aan de Romeinse god Janus. De wandeling begint op de Piazza Santa Maria in Trastevere. Het plein is genoemd naar de oudste Mariakerk in Rome, die uit de 3e eeuw dateert. Deze kerk staat bekend om zijn prachtige mozaïek. Al bij aankomst zie je gelijk een schitterend gouden mozaïek op de voorgevel. Binnen in de apsis bevindt zich een levensgroot mozaïek van Jezus Christus met Maria en de Heiligen .

2007_0803blauwblokman0192

San Pietro in Montorio

Neem vanaf het plein de Via Della Paglia en loop vervolgens via de Via Garibaldi naar de kerk San Pietro in Montorio. Een legende gaat dat de apostel Petrus in deze kerk is gekruisigd. Toch komen de meeste mensen naar dit kerkje vanwege de bijzondere cilindervorm die het heeft.

trastevere, wandeling, wandelen, wandelingen, rome, italie, wandelen door rome

Anita Garibaldi Ribeiro voor de vrijheid van Zuid Amerika

Ga verder op de Via Garibaldi tot aan de Piazza Garibaldi. Je komt dan onder andere langs de Acqua Paolo, een  groteske fontein gebouwd in 1612 in opdracht van Paus Paulus V.  Dagelijks wordt om 12.00 uur bij de Piazza Garibaldi een saluutschot gelost. Hier staat ook een groot standbeeld van Giuseppe Garibaldi. Er staat ook een beeld van een vrouw aan zijn zijde, Anita Garibaldi Ribeiro. Dit was zijn vrouw, die tevens ook een ruiter was. Bijzonder is dat er een standbeeld van haar is gemaakt, omdat er maar weinig standbeelden van vrouwelijke ruiters bestaan. Samen met haar man en kinderen vocht de Braziliaanse Anita voor de vrijheid van Zuid Amerika.

Vanaf het plein is er een fantastisch uitzicht over Rome. Een ander prachtig uitzicht vind je aan het einde van de wandeling, in het klooster S. Onofrio. Na het bezoeken van het klooster en genieten van het uitzicht daal je via de Salita S. Onofrio af naar de Tiber en zit de wandeling erop!