Praktische informatie

rome info

Apotheek

In Rome kan je apotheken herkennen aan een groen kruis. Ze zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 08:30 tot 13:00 en 15:30 tot 19:00. Op de Via Nationale 228, Via Arenula 73 en Piazza Barberini vind je apotheken die ’s nachts ook open zijn.

Post

Het postkantoor in Rome doordeweeks tussen 09:00 en 14:30 en op zaterdag van 09:30 tot 13:00 geopend. Postzegels kun je kopen bij elke tabakswinkel, “tabacchi”.

Taxi

In Rome is het goedkoper om je te verplaatsen met een taxi dan in Nederland. Je vindt taxi’s door de gehele stad bij specifieke taxistandplaatsen. Goedkoper is het om op straat een taxi tot stoppen te brengen dan wanneer je vanaf een standplaats een taxi neemt. Ook zijn er speciale vliegveldtarieven. Op zondag, ’s nachts en op feestdagen betaal je extra.

Openbaar vervoer

In Rome kan je de bus of de metro nemen. Station Termini is het hoofdstation van de stad. Tickets kun je kopen bij tabakswinkels of uit een automaat trekken. De metro rijdt tot middennacht en er zijn speciale N bussen voor na die tijd. Afhankelijk van hoe lang je in Rome verblijft kan je ook speciale 1, 3 of 7 dagen passen kopen zodat je onbeperkt met het openbaar vervoer kunt reizen. meer informatie

Water

Het water kan je beter niet drinken uit de kranen in Rome. Wel zijn er door de gehele stad fonteintjes waar je flesjes kunt vullen. Dit water komt uit de bergen en kun je met een gerust hart nuttigen.

Informatie

Als je in Rome zelf nog de nodige informatie wilt kun je de PIT stands raadplegen. Dit zijn informatie stands die verspreis staan door de stad. Deze zijn speciaal bedoeld voor toeristen.