Rome is een fantastische stad om in elke tijd van het jaar naar toe te gaan. Toch heeft de (na)zomer iets extra’s, namelijk de verschillende festivals die in de stad plaatsvinden. De zomer wordt hier rijk gevierd. Zo zijn er verschillende proeverijen, concerten, filmvertoningen, activiteiten, optredens en modeshows. Estate Romana, oftewel de zomer in Rome, duurt tot eind september en elke dag zijn er festiviteiten.

Dit alles speelt zich af in het historische centrum van de stad. Omringd door prachtige bouwwerken, interessante historie en archeologische vondsten kun je genieten van de verschillende optredens. De stad leeft werkelijk op tijdens dit festival, en ook verschillende musea en bezienswaardigheden doen wat extra’s rondom deze periode. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende concerten tussen de brokstukken van de geschiedenis, en kunnen je in de Joodse wijk genieten van prachtige operavoorstellingen tussen de resten van de oude wereld.

Estate-romana-300x122

In Castel Sant’ Angelo, de Engelenburcht, zijn concerten van veelal Italiaanse en Romeinse bandjes en muzikanten. In de Thermen van Caracalla zijn dansvoorstellingen en op de meeste pleinen staan ook bandjes en andere performers. Het festival is niet alles voor muziek of kunstliefhebbers. Ook een ieder die houdt van heerlijk eten kan hier zijn hart op. Door de hele stad heen staan namelijk foodstands, waar je kunt genieten van heerlijke culinaire hapjes. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld verschillende wijnen te proeven en je eigen selectie samen te stellen! Uiteraard vind je hier grotendeels Italiaanse wijnen, die uit de Romeinse streek komen. Je kunt er ook souvenirs en lokale producten kopen. Hoewel Rome natuurlijk een een leuke stad is, waar je veel kunt doen is dit zeker de tijd van het jaar om er naar toe te gaan!

scaldatevi_e_estate_romana_large