Forum Romanum

rome forum, forum romanum

Het Forum Romanum, was het centrum van het oude Rome. Tijdens het Romeinse Rijk was dit het middelpunt van het politieke, religieuze en maatschappelijke leven. Het Forum Romanum was het actieve hart van de Republiek en weerspiegelt de steeds veranderende aard van het Rijk en wel en wee in het oude militaire, religieuze en politieke Rome. 

De hoofdingang van het Forum Romanum is langs de Via dei Fori Imperiali, tussen het Colosseum en Piazza Venezia, aan het einde van de Piazza Venezia kant. Je kan niet  binnen aan de kant van het Colosseum, deze poort is slechts een uitgang.

Oorspronkelijk was dit gebied een moeras. In de 7e eeuw voor Christus begon de bouw aan het Forum en sinds die tijd hebben er heel wat grote en kleine gebouwen gestaan. De meeste zijn door de jaren heen verwoest en gesloopt en de materialen zijn gebruikt voor andere bouwwerken. Het Forum was de markt van Rome en tevens de zakenwijk en civiele centrum. Enkele van de belangrijkste structuren hebben het overleefd door hun bekering tot kerken, zoals de Curia Julia en de Tempel van Antoninus en Faustina, maar van andere is slechts een schaduw van hun oude glorie achtergebleven. 

Het forum is een verwarrende wirwar van ruïnes en je hebt echt een goede reisgids of audiotour nodig boek om de plaats begrijpen en zijn verschillende toepassingen in de geschiedenis. Ook is het mogelijk om met een tourgids een rondleiding te reserveren.

Tickets, Openingstijden & Bezoeken

Het ticket geldt voor alle drie de monumenten, het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn.
U kunt de tickets op voorhand met reserveringskosten bestellen.

De openingstijden zijn van 8.30 uur tot een uur voor zonsondergang, exacte tijden zijn afhankelijk van het seizoen.

Geen bezoek aan Rome is compleet zonder een wandeling rond het Forum Romanum en het is een must voor iedereen die een bezoek brengt aan de stad. 

Showing all 2 results