Vaticaanse Musea

de school van athene, rafaël, rome, vaticaan, musea

De Vaticaanse musea (Musei Vaticani) huisvesten enkele van de meest indrukwekkende en belangrijkste historische en religieuze voorwerpen uit de geschiedenis.  De Vaticaanse Musea hebben een uitgebreid aanbod van stukken uit vele historische periodes.

De Vaticaanse musea zijn zeer complex en het zou weken kosten om alle stukken uit het museum goed te kunnen bestuderen. De meeste bezoekers hebben hebben daar echter geen tijd voor en gaan slechts een keertje naar het museum. Enkele van de hoogtepunten van het museum zijn het schilderij van de katholieke heilige Hiëronymus van Leonardo Da Vinci de Romeinse christelijke sarcofaag van de politicus Junius Bassus (overleden 359 na Christus) en de Dogmatische Sarcofaag “Trinity Sarcofaag”, daterend uit het midden van de vierde eeuw na Christus.

 

De Sixtijnse Kapel, meesterwerk uit de Renaissance

Voor de meeste bezoekers  is echter de Sixtijnse Kapel het hoogtepunt van de Vaticaanse Musea. Dit is de plek waar de kardinalen bijeenkomen tijdens het conclaaf om een nieuwe paus te kiezen. Hier komt twee keer per dag witte of zwarte rook uit de schoorsteen zodat de mensenmenigte voor de Sint Pieter kan zien of er een nieuwe paus is gekozen. Na een bezoek aan de Vaticaanse Musea komt je als laatste aan bij de Sixtijnse Kapel. De muren van de Sixtijnse Kapel zijn bedekt met schilderijen van een aantal meesters uit de Renaissance, met inbegrip van Botticelli en Ghirlandaio en natuurlijk de prachtige creatie van Michelangelo’s beroemde gewelfde plafond met fresco’s en kleurrijke voorstellingen uit het Oude en Nieuwe Testament met de schepping van de wereld en de erfzonde, waar hij van 1508 tot 1512 (liggend op zijn rug) aan werkte. 

Zorg als vrouw dat je schouders goed bedekt zijn. De Zwitserse Garde kan hier heel moeilijk over doen en je de toegang tot de kapel ontzeggen!

Tickets, Openingstijden & bezoeken

De Vaticaanse Musea zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Het toegangsbewijs is geldig voor de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse kapel op de dag van uitgifte. Het ticket office is geopend van 9.00-16.00 uur. De Musea openen om 10:00 en sluiten om 18:00. 

Zie de officiele website van de Vaticaanse Musea voor actuele informatie.

Rondleidingen in de Vaticaanse Musea vinden plaats op maandag tot zaterdag elk uur vanaf 09:00 tot in de middag.

Showing all 2 results