Mille Miglia, in het Italiaans duizend mijl was jaren geleden een race door Italië. Tussen 1927 en 1957 werd de race 24 keer gehouden. Niet elke keer werd dezelfde route gereden, de race veranderde zelfs 13 keer. Wel ging de race elk jaar door hetzelfde deel van Italië. De race begon in Brescia, een bijzondere stad gelegen aan de voet van de Alpen.

De race ging verder via Verona en het Gardameer naar Rome, waar het omkeerpunt van de race was. Vanaf hier vervolgde de reis weer terug naar onder anderen Parma(uitstekend eten – denk aan de parmaham) en het mooie Toscane. De populariteit van de race was mede te danken aan deze prachtige route, die langs de mooiste plekjes van Italië voerde. Mooie meren, pittoreske dorpjes, bijzondere steden en prachtige heuvels wisselden elkaar af.

Tegenwoordig is de race weer een klein beetje nieuw leven ingeblazen. Veel liefhebbers rijden in oldtimers uit de periode 1927/1957 de race weer zoals in vroeger dagen. Het leuke is natuurlijk dat iedereen de route van toen kan rijden, oldtimer of niet. Je kunt zelf blijven haken waar je wilt en alle bijzondere dorpjes en steden bezoeken. Met zoveel interessante en mooie steden is het een geluk dat het geen race is. Je kunt op je gemak genieten van al het moois wat je tegenkomt. Of je er nou voor kiest om bepaalde dorpjes of steden te bezoeken of gewoon geniet van het landschap, genieten is gegarandeerd.