Deze fantastische tour biedt een intieme ontmoeting met de fysieke objecten verzameld en/of in verband gebracht met de passie en de dood van Jezus Christus. Tijdens deze tour bezoeken we de Basilica di Santa Maria Maggiore, met hout uit de kribbe waarin Jezus ooit lag, het oorspronkelijke icoon van de Madonna van de Passie oftewel Onze lieve vrouwe van eeuwigdurende bijstand, en San Prassede met daarin een fragment van de pilaar waarop Christus werd gegeseld. Beklim de Heilige Trap waarop Jezus liep na zijn veroordeling door Pontius Pilatus, bekijk de kerk die door Sint Helena is gebouwd op aarde uit Jeruzalem en een kapel met relikwieën uit het Heilige graf, de grot van Bethlehem, een spijker van de kruisiging, een doorn uit de doornenkroon en een klein walnoothouten bordje waarop INRI staat.

Talen tour

Gids Engels

Hoogtepunten

  • Dit maakt u maar eens in uw leven mee
  • Vermijd de wachtrijen
  • Kleine groep garandeert persoonlijke service
  • Alle belastingen, brandstoftoeslagen en servicekosten inbegrepen
  • Informatieve, vriendelijke en professionele gids
  • Stap terug in de tijd tijdens een historische tour

Toen het Romeinse Rijk het geloof omarmde dat het ooit vervolgde, ontstond een welhaast maniakale aandacht voor de geschiedenis en de waarheid van het christelijke geloof, die zich uitte in de literatuur, de kunst en de relikwieën van de vroegchristelijke kerk. Veel hiervan werd naar de toenmalige hoofdstad van de wereld gebracht – Rome.

We beginnen onze tour met een bezoek aan een van de oudste kerken, gewijd aan Theotokos (moeder van God) in Rome, met onder het centrale altaar hout uit de kribbe waarin Jezus ooit lag. De kerk, die met elk tijdperk van de Italiaanse kunstgeschiedenis verder werd versierd, bevat zelfs het lichaam van de vrome kunstenaar Gian Lorenzo Bernini.

Daarna wandelen we naar de Basiliek van San Prassede, gebouwd in de 8e eeuw, waar enkele van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse christelijke kunst te zien zijn, evenals een deeltje van de pilaar waarop Christus werd gegeseld.

Op slechts een paar meter afstand vinden we vervolgens de heilige Alfonsus van Liguori, waar we het prachtige 15e-eeuwse Byzantijnse icoon ‘Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand’ kunnen bekijken, ook wel de Madonna van de Passie of Theotokos van de Passie genoemd.

Daarna bezoeken we de kerk van de Heilige Trap, die vanuit Jeruzalem is overgebracht en zo wordt genoemd omdat de treden leidden naar het pretorium van de toenmalige Romeinse procurator, Pontius Pilatus. Aangezien Jezus deze trap na zijn veroordeling afdaalde, bestijgen alle pelgrims de treden op hun knieën. Vanaf daar bezoeken we de Kathedraal van Rome, de Basiliek van Sint-Jan van Lateranen en ten slotte een kerk die door de moeder van Constantijn is gebouwd, Sint Helena. De kerk, die is gebouwd op aarde die met relikwieën uit Jeruzalem werd overgebracht, was haar persoonlijke kapel, waarin tot op de dag van vandaag overblijfselen uit de passie van Christus worden bewaard, met inbegrip van relikwieën uit het Heilige graf en de grot van Bethlehem, een spijker van de kruisiging, een doorn uit de kroon en een kleine walnoothouten bordje met de tekst ‘Jezus van Nazareth, koning der joden’.

Ten slotte bezoeken we de Santa Croce in Gerusalemme, waarin fragmenten worden bewaard van het ware kruis en een spijker van de kruisiging.

Ochtend
Code: TG1

Deze ochtendtour begint om 9:00 uur

Engels
Van
EUR 65,00

Prijsgegevens

middag
Code: TG2

Deze middagtour begint om 15:30 uur

Engels
Van
EUR 65,00

Prijsgegevens