Een van de grootste en mooiste kerstmarkten van Italië vind je in Rome, op het prachtige Piazza Navone. Hier komt de kerst echt tot leven, door muzikanten, straatartiesten en de vele kraampjes die hun bijzondere producten en kunstwerkjes verkopen.

De kerstmarkt is dan ook een echte favoriet, zowel onder locals als toeristen. Geniet hier van een typische vin brulé (gluwein) en geroosterde kastanjes of een van de speciale delicatessen die worden verkocht op de markt.

De markt is speciaal toegewijd aan een persoon en dat is in tegenstelling tot wat velen zullen denken niet de kerstman. Centraal staat ‘Moeder Kerst’, La Befama. De legende gaat dat zij aan brave kinderen cadeautjes uit gaf terwijl de stoute kinderen hun schoenen terugvonden met alleen maar kool er in. De markt bestaat al 100 jaar en trekt jaarlijks kunstenaars en marktkoopmannen die handgemaakte kerstdecoraties en lokale lekkernijen verkopen. Het hele plaatje wordt afgemaakt door de carousel die op het plein staat. De carousel is een authentiek Duits stuk wat al dienst doet sinds 1896. Dat maakt het een van de oudste ter de wereld.

De perfecte tijd voor een bezoekje aan de kerstmarkt is net na zonsondergang. Dan treft u de echte, warme kerstsfeer, onder andere door alle lampjes die het plein en de kraampjes verlichten.