Vroeger trok deze stad al aan als een magneet. Die magische Romeinen, dat had iets spannends over zich heen. Van dat verleden is nog veel terug te zien door heel Europa, maar nergens zoals in Rome. Het imperium bouwde uit vanuit Rome, de hoofdstad.

De legende gaat dat Romulus en Remus werden opgevoed door een wolf, en op de plek waar zij werden gevonden een stad wilde bouwen. Maar wie zou de leider worden? De broers waren beide overtuigd dat zij de uitverkorene waren en er ontstond een dodelijk ruzie. Romulus won, en Rome was geboren. Tot op de dag van vandaag kun je het beeld, dat kenmerkend is geworden voor de stichting van Rome, bezoeken. En er is nog veel meer te zien de Italiaanse hoofdstad.

forum romanum, forum
Rome, Forum Romanum

Naast de bekende bezienswaardigheden zoals het Capitool, het Vaticaan en het Colosseum heeft Rome nog heel wat meer te bieden. De smalle straatjes en geheime kerkjes spreken tot de verbeelding. Als er ergens een plek is waar de geschiedenis tot leven komt is het wel op deze plek. En voor de culturele liefhebber die ook het culinaire Rome wil ontdekken is het hier ook een waar paradijs. Bij de vele bistrootjes, cafeetjes, restaurant en ijssalons kun je je vingers aflikken. Pittoreske tentjes in het oude kunstenaarsbuurtje, Trastevere en grootse ijssalons met wel honderden smaken rond de Trevi fontein. Maar naast de vele geschiedenis en cultuur is het ook een ultieme zomerse bestemming. Met temperaturen die zomers boven de 30 graden uitkomen, kun je ook rekenen op kleurtje krijgen. Een beetje afkoeling kun je vinden in de koele kerken en ondergrondse Romeinse huizen.

Villa Borghese

Ook Villa Borghese is de plek bij uitstek om even bij te komen. In dit mooie park kun je wandelen in de schaduw, zwemmen in het meertje, een lekkere picknick tussen de Romeinse beelden of Galerie Borghese bezoeken.