Markten

 Campo dei Fiori

De oudste markt van Rome, die al sinds 1869 elke ochtend, behalve op zondag, plaats vindt. Hoewel de markt door veel toeristen wordt bezocht is de markt nog  steeds authentiek. De lokale bevolking doet zijn inkopen ook op de markt wat de sfeer van vroeger er goed weer geeft. Op de markt vind je verse groente, typische Italiaanse producten, etenswaar en bloemen.

Porta Portese

Deze vlooienmarkt vind je elke zondag in de wijk Trastevere. Het is de grootste en drukstbezochte vlooienmarkt in Rome en zelfs een van de grootste van Italië. Veel Italianen van buiten Rome komen dan ook op de markt af. Op een mooie, zonnige dag kan het erg druk worden op de markt. Als je die drukte een beetje wil voorkomen kun je het beste in de ochtend gaan en snuffelen tussen de vele vintage producten die je er vind. De markt begint al om 5.00 uur en gaat door tot begin van de middag.

Campagna Amica

Deze overdekte markt bij Circus Maximus mag je niet missen. Op de foodmarkt vind je alleen maar locale producten. Alles is hartstikke vers en het is een paradijs voor elke fijnproever. Hier leer je culinair Rome echt kennen. Daarnaast zijn er ook hartstikke veel leuke dingen om mee naar huis te nemen als souvenir voor familie of voor jezelf. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere olijfolie, heerlijke chocola of verrukkelijke sausjes. De markt wordt elk weekend gehouden en is een heel leuk uitstapje.

Trionfale Market

Op deze gigantische markt in de buurt van Vaticaanstad vind je alles, maar voornamelijk lekker eten. Zo kun je er bijvoorbeeld eetbare bloemen en vaten wijn kopen. Ook deze markt is dus hartstikke leuk voor de fijnproever. Verder kun je op de markt ook terecht voor vintage kleding, huishoudspullen en bloemen. Door de verkoop van bloemen en verse groenten is de markt erg kleurvol en dus hartstikke leuk om te zien. Je kunt de markt het beste op zaterdag bezoeken, de levendigste dag op de markt.

Borgetto Flaminio

Op deze rustige markt vind je een breed aanbod aan vintage kleding, tassen, schoenen, juwelen en antiek. Het is de ideale markt voor iedereen die een beetje houd van mode. De markt is in een nette, rustige buurt waardoor je dus in alle rust en op je gemak kunt kijken naar wat er allemaal wordt aangeboden. Uitstekend geschikt als zondagse wandeling tussen de kraampjes.
Kerstmarkt Rome: Piazza Navone