Gefeliciteerd Rome! Op 21 april viert de stad haar verjaardag. Volgens de overlevering is Rome gesticht door Romulus en Remus. De tweeling werd opgevoed door een wolvin en samen stichtten zij de stad in 753 voor Christus. Inmiddels viert Rome dus al haar 2770e verjaardag!

rome jarig, rome 2768

Romulus zou zijn tweelingbroer, Remus hebben vermoord tijdens een ruzie over wie de stad zou gaan leiden. Rome, vernoemd naar Romulus, was geboren. Dat vieren wij nu enkele duizenden jaren later. Door de hele stad heen kun je genieten van festiviteiten. De meeste musea en bezienswaardigheden zijn speciaal voor deze dag gratis toegankelijk. In de avond worden de fonteinen, bouwwerken, monumenten en opgravingen prachtig verlicht, wat de Eeuwige Stad nog dynamischer en magischer maakt. Ook zal er in de avonduren een mooie vuurwerkshow plaatsvinden, bij rivier de Tiber en het Colosseum. Overal worden momenten uit de geschiedenis van Rome nagespeeld, zoals het verhaal van Romulus en Romus. Bij circus Maximus, waar in het Romeinse Rijk paardenraces werden gehouden, vindt het grootste spektakel plaats. Een groots gladiatorengevecht kun je hier aanschouwen.

KML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
pantheon

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

: 41.902783, 12.496366
panth: 41.898611, 12.476873
colosseo: 41.890210, 12.492231
forum romanum: 41.892462, 12.485325
Trevi fontein: 41.900932, 12.483313
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo

Rome, Italië
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
panth
Pantheon, Rome, Italië
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
colosseo
Colosseum, Piazza del Colosseo, Rome, Italië
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
forum romanum
Roman Forum, Rome, Italië
marker icon
icon-car.png Fullscreen-Logo KML-Logo
Trevi fontein
Trevi Fountain, Piazza di Trevi, Rome, Italië

Parades, concerten en optredens

Door de stad heen zijn ook verschillende parades. Bij het Pantheon wordt een speciaal concert gegeven, maar ook op andere locaties in de stad zijn er verscheidene optredens. Er lopen door de gehele stad gladiatoren en er zijn speciale acties bij verschillende bezienswaardigheden. Heel leuk is het ook om op deze dag deel te nemen aan een speciale Rome tour. Op de verjaardag van Rome zijn er speciale rondleidingen die je meer doen leren over de Eeuwige Stad. Rome viert zijn verjaardag echt en even voelt het alsof je weer een beetje terug bent in het oude Romeinse Rijk.