Er zijn tal van manieren om Rome te ontdekken. Dat kan bijvoorbeeld wandelend, met het openbaar vervoer, of met een taxi. Nog leuker is het om lekker Hollands de fiets te pakken. Er zijn ontzettend veel tours beschikbaar maar fietsen door Rome kan uiteraard ook individueel. Je kunt zelf een tochtje maken en routes uitstippelen wanneer je ervoor kiest om op eigen houtje de stad te verkennen. Ook kun je ervoor kiezen om mee te gaan met een groep, onder begeleiding van een gids.

Er zijn veel Nederlandstalige tours beschikbaar waarbij de gids alle informatie over de bezienswaardigheden in het Nederlands vertelt. Je kunt kiezen uit ontzettend veel soorten fietstochten. Zo kun je een tour van een hele dag maken of bijvoorbeeld romantisch ‘by night‘ zodat je Rome mooi verlicht kunt ontdekken. Je hebt de centrum-tour, waarbij je langs alle belangrijke monumenten en bezienswaardigheden komt, maar ook een panaroma-tour, voor een prachtig uitzicht over de stad. Er zijn ook specifieke routes, zoals de Appia Antica tocht. Deze antieke weg uit de tijd van het Romeinse Rijk wordt ook wel koning der wegen genoemd.

fietsen, rome, italie

De lengte van de fietstochten en omvang van de groepen verschilt. De tochten duren van enkele uren tot een hele dag en de mogelijkheid bestaat om een privegids te boeken. Dit is zeker leuk als je met de hele familie op pad gaat of bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest. De gidsen vertellen onderweg alles over wat je ziet en geven korte uitleg bij de bezienswaardigheden en de geschiedenis van deze monumenten. Al met al is fietsen door Rome een van de leukste manieren om de stad te leren kennen. Je ziet ontzettend veel en krijgt ook nog eens interessante informatie over al het moois wat je onderweg tegenkomt. Dat is nog eens wat anders dan thuis de fiets te nemen!

Of boek eens een volledige fietsvakantie centraal gelegen tussen Rome en Napels  in het gezellig dorpje Fiuggi!