Zodra Sinterklaas in het land is, komt ook de Kerstman weer snel om de hoek kijken. Er zijn gelukkig verschillende manieren om vast een beetje in hogere sferen te komen. Een daarvan is op het Roman Road Festival in Londen! Op dit ontzettend leuke festival kom je goed in de kerststemming en kan je ook alvast je kerstinkopen doen.

De winkels hebben koopavond en bieden vaak hapjes en drankjes aan. Aan lekkernijen zal je sowieso geen gebrek hebben! Er zal een groot aanbod zijn van heerlijk eten uit verschillende delen van de wereld. Zo wordt Unique Cafe omgetoverd tot een Turks restaurant met smakelijke gerechten uit die streek en kan je bij wijnboetiek Vinarius verschillende, speciale en nu nog onbekende wijnen proeven.

winterfestival, londen
The Teeny Tiny Theatre op Gladstone Place.

Erg leuk is de gekke, leuke en gezellige kerstmis pubquiz. Deze wordt gehouden in de Young Prince Public House, een van de meest knusse pubs die je tegen zult komen. Er zijn ook leuke workshops waar je aan mee kunt doen. Zo kan je onder andere leren hoe je je eigen kerstballen en andere decoratie voor in de boom kan maken. Er is ook de mogelijkheid om met een gids op pad te gaan. Hij zal je vertellen over de geschiedenis van de buurt. Deze geschiedenis gaat terug aan het Romeinse Rijk, wat de naam van het festival al een beetje weggeeft. De Roman Road is de weg die werd bewandeld door Boadicea, de vrouwelijke leider van de opstand tegen de Romeinen, samen met haar leger. Met deze geschiedenis in het achterhoofd wordt de locatie nog interessanter!

De sfeer op het festival is in ieder geval dik in orde. Het is erg gezellig en veel mensen stromen richting dit festival om te genieten van alles wat het te bieden heeft. En dat alles helemaal gratis! Eigenlijk zijn er dus nog maar weinig redenen om niet te gaan! Dit jaar van 3 t/m 7 december.

romanroad festival, winterfestival, festival londen

DELEN
Volgend artikelDie magische Romeinen