Veel wandelingen nemen je mee langs de bekende plekken in Rome, van ruïnes tot kerken, allen met een rijke en interessante geschiedenis. Maar…er is nog een hele andere geschiedenis van Rome. Eentje die veel minder bekend is, maar wel net zo interessant; de duistere kant van de eeuwige stad.

Deze spookwandeling door Rome voert langs bekende en veel minder bekende historische plekken maar vertelt een heel ander verhaal. De wandeling vindt plaats in de avond en is te doen bij zonsondergang of in het donker, wat de wandeling extra sfeervol maakt. Het startpunt is bij de basiliek Sant’Andrea della Valle. Vanaf de Corso Vittoria komt de wandeling langs Campo de’ Fiori. Tegen de avond krijgt het plein een duistere sfeer en komen de mysterieuze verhalen over spookachtige gebeurtenissen naar boven.

 

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
spookwandeling

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

spookwandeling 41.896219, 12.474348

 

Dwalende Beatrice op de brug

De wandeling vervolgt naar Piazza Farnese. Op dit indrukwekkende plein staat ook de Palazzo Farnese, een paleis uit de 16e eeuw. Na het oversteken van de Tiber vervolgt de wandeling zich richting de Santa Maria dell’Orazione e Morte. Ondertussen kan de Ponte Sisto worden bewonderd in het avondlicht. Vervolgens komt de wandeling langs de plaats waar vroeger de gevangenis Corte Savella stond. De edelvrouw Beatrice Cenci werd hier vastgehouden voor de moord op haar vader, die haar mishandelde en misbruikte. Als machtig man had hij al menig maal straf kunnen ontlopen, zelfs toen Beatrice hem had aangegeven bij de politie. Uiteindelijk kreeg ze de doodstraf voor het vermoorden van haar vader. De andere familieleden die hadden meegeholpen bij de moord was hetzelfde lot beschoren. Het verhaal gaat dat tot op de dag van vandaag haar geest ronddwaalt, smekend om gerechtigheid. Op de brug bij Castel Sant’Angelo zou zij tussen 10 en 11 september, de dag van haar executie, rondlopen met haar onthoofde hoofd in haar handen.

 

Mysterieuze legenden in Castel Sant’Angelo

Castel Sant’Angelo is tevens ook de laatste stop van de 1.5 uur durende wandeling. Langs de Via del Banchi Vecchi en de Via del Banco di Santo Spirito gaat de wandeling die kant op. Onderweg heeft de gids nog wat duistere verhalen te vertellen. Castel Sant’Angelo is een gepast einde voor de spookwandeling vol mysterie en duisternis. Het gebouw is zowel een fort, pauselijk paleis als een gevangenis geweest en wordt gehuld in mysterieuze legenden, spookverhalen en rondzwervende zielen.

 

Aanrader!

Een echte aanrader, deze wandeling die je langs de duistere kant van Rome voert. Je komt dingen te weten die je anders niet zou horen en ontdekt de stad op een hele andere manier. Zodra de schaduw over de stad valt, komen de griezelen naar boven…

 

Andere nachtwandelingen: